Oslo i sentrum logo

"Jeg fikk en sjanse og derfor gir jeg nå andre en sjanse".

Roger Odeh, butikksjef for suvenirbutikkene Alle Tiders, er en person med en unik og uforglemmelig personlighet, og har et stort hjerte. Han brenner for å gi hver enkel kunde som kommer i butikken en fantastisk service og opplevelse, og er en hardtarbeidende person fra Israel.

Hei Roger, fortell litt om deg selv

Jeg heter Roger Odeh og kom til Norge i 1977. Jeg begynte som gateselger, lagde og solgte øredobber på gata. I 1978 traff jeg min første kone og vi giftet oss i begynnelsen av 1980 og jeg jobbet som sveiser. Samtidig drev jeg forretninger og solgte litt ting og tang. Da jeg ble ferdig med min første gjeld på leilighet begynte jeg min egen forretning innen fotball. 

Hva slags forretning innen fotball drev du med?

Jeg solgte fotballdrakter i Norge og var én av de første som hentet drakter fra England. Fotballshop på Oslo City var til og med mine kunder som kjøpte varer av meg. 

Hvor fikk du ideen om å opprette Alle Tiders?

Ideen min kom fra at jeg gikk ofte rundt i gatene og leverte ting og tang, og jeg la merke til at ingen solgte suvenirer på Karl Johans gate. Så da tenkte jeg at dette var en god ide, og endret konseptet mitt fra fotballdrakter til suvenirer. Slik ble Alle Tiders til i 1999. 

Roger forteller at han hadde mange baller i luften. Ikke bare jobbet han som sveiser, men han hadde en kafé inne på TV2 sine lokaler, eide en restaurant på Oslo City i en kort periode, og samtidig opprettet Alle Tiders. 

Det som traff oss med Alle Tiders er at Roger opp gjennom årene har gitt jobb til mennesker som kommer til Norge, selv til de som ikke kan snakke norsk. 

Hvorfor gir du denne muligheten til disse menneskene, Roger?

På den tiden var det mye snakk om at “Utlendinger ikke vil jobbe”, og dette ville jeg motbevise. Jeg var utdannet sveiser i hjemlandet mitt og da jeg kom til Norge for å søke jobb som sveiser, hadde jeg ingen papirer på dette. Men jeg fikk muligheten til å vise hva jeg kunne, og så fikk jeg jobb på selve dagen. Muligheten jeg fikk, inspirerte meg til å gi til andre. Det er derfor jeg gir jobb til mennesker med minoritetsbakgrunn og som nylig kommer til Norge. Jeg fikk en sjanse og derfor gir jeg nå andre en sjanse.

“Jeg fikk en sjanse og derfor gir jeg nå andre en sjanse".

Roger har gitt et godt inntrykk til sine ansatte og med over 300 ansatte gjennom årene, har det gjort han veldig stolt ut ifra hvor de den dag idag. Han fortsetter:

Alle de jeg har gitt jobb til har fått store karrierer etterhvert og dette gjør meg så stolt. Å jobbe her er en bra start, fordi de lærer å integrere seg i det norske samfunnet. Mange av dem har store karrierer nå. Noen er ingeniører, andre er sykepleiere og jeg hadde også en tidligere ansatt fra Spania som i dag eier et hotell. Hver eneste av oss må ta tak i dette og gi andre muligheter. 

Roger Odeh har et stort hjerte og engasjerer seg mye i samfunnet. Vi stilte han et siste spørsmål og det var:

Hva er din skjulte perle i Oslo sentrum?

Hattebutikken Holm, Oslo Sweater Shop og Maurtuen. Disse er andre suvenirbutikker og de som eier disse stedene er gode venner av meg. For meg så er ikke skjulte perler et sted, men det er menneskene bak bedriftene.

“For meg så er ikke skjulte perler et sted, men det er menneskene bak bedriftene.”

Alle tiders oslo sentrum
Alle tiders Oslo sentrum

Annet innhold du kanskje vil like