Oslo i sentrum logo

Intervju med Gohan Matcha Café

Picture of Oslo i sentrum

Oslo i sentrum

En liten storytelling om restauranten

Her får du autentisk japansk
"donburi"

Midt i Folketeaterpassasjen, rett ved Youngstorget, finner du en skjult japansk perle. Gohan Matcha Café ble åpnet i 2020 med fokus på japansk street food. 

Japansk Street Food
Visjonen til Gohan Matcha er “Donburi”, en risbolle med japanske toppinger, og den nå så populære teen, matcha. 

– Hele konseptet vårt baserer seg på Japan. Vi fokuserer på å være veldig autentisk, både av smaker og ingredienser som vi importerer fra Japan. Matcha-teen er for eksempel fra Kyoto og mye av krydderet vårt er også importert. forteller den daglig lederen for restauranten, Philip Nguyen.

Philip og hans partner er veldig glad i japansk kultur og spesielt matcha. De dro på en liten smakstur i Oslo og prøvde ulike restauranter og konsepter som solgte denne teen i deres matretter, men savnet litt av det autentiske. Derfor valgte de å starte Gohan Matcha. 

– Matcha finnes i de asiatiske landene og er en veldig populær ingrediens som finnes i ulike matretter. Hvorfor ikke bare gjøre det populært i Norge også, tenkte vi.  

Men hva er egentlig matcha?
– Matcha er teblader som knuses ned til et grønt pulver. Dette pulveret er det som brukes i våre matretter med matcha. Det er veldig sunt og inneholder litt koffein samt stoffer som gir deg energi hele dagen, blant annet antioksidanter. 

Hos Gohan Matcha finner du matcha i Ice Matcha latte med melk. De har også ulike varianter av den latten som jordbær, blåbær, den japanske sitrusfrukten, Yuzu, hvit sjokolade og mørk sjokolade. I tillegg har de matcha ostekake, crepe og iskrem. 

– Det som skiller oss ut fremfor alle andre japanske restauranter i Oslo er at vi er autentiske med fokus på donburi og matcha. Alle våre oppskrifter og matretter har også blitt utviklet av japanske ansatte og vi har også hatt samarbeid med folk fra Japan. 

«..vi har også hatt samarbeid med folk fra Japan».

Nytt design
Hos Gohan Matcha er det totalt åtte ansatte som jobber for å gi hver kunde en god og unik japansk matopplevelse. Nå har de hatt en del endringer i forhold til branding med ny logo og en ny meny med nye retter. 

– Vi har et nytt utseende, men samme konsept, avslutter Philip Nguyen. 

Så om du ønsker å få en japansk opplevelse med både “donburi” og matcha, så finner du Gohan Matcha Café inne i Folketeaterpassasjen, en skjult japansk perle i Oslo sentrum.

Annet innhold du kanskje vil like