Oslo i sentrum logo

"Det unike hos oss er kjærligheten vi har til faget"

Nils driver Bakeriet Kveitemjøl Aker Brygge og sammen med kursholderen i surdeigsbaking, Ida, ønsker de å formidle kjærligheten de har til surdeigsbaking og selge ekte håndverk til sine kunder.

“Hos oss får du ekte håndverk uten tilsetningsstoffer. Kortreiste råvarer, smak, bærekraft og surdeigskurs”. Jeg har lyst til å bake ordentlig uten hjelpemidler og med disse råvarene. Vi har mange fantastiske samarbeidsleverandører i Norge. Det er håndverket og gløden i det å bake på en ordentlig måte” – forteller Nils.

På dagen selger de bakst og brød, og på kvelden holder de surdeigskurs. Det er Ida som driver som oftest kurset og innimellom er Nils med.

“Jeg ønsker å spre ordet og det glade budskap med at surdeigsbrød er godt for kroppen. Man får mye mer næring ut i fra de råvarene som man putter i brødet. Det smaker bedre og det er gøy! Det å omgås med folk som er lærevillig er noe vi brenner for og det gir så mye glede” – forteller kursholderen Ida som også har en instagramkonto som heter @surdeigshimmelriket. 

"Det å omgås med folk som er lærevillig er noe vi brenner for og det gir så mye glede”

Dagene er forskjellige på Kveitemjøl og de pleier å starte mellom kl. 05.00 og 06.00 tidlig morgen. 

“Vi begynner rundt den tiden, men det spørs hvilken dag. Om det er fullmåne, sol eller regn. Først steker vi brød og så begynner vi allerede å produsere til neste dag. sier Nils. 

Det finnes mange bakerier rundt omkring, men hva er unikt med dere?

“Det unike her er kjærligheten vi har til faget. Det er mange gode surdeigsbakere der ute, men vi har lyst til å koble hele segmentet sammen. Vi syns det er gøy å laminere deigene og følge gode prosesser. Vi gjør det vi vil og det forandrer seg hver dag. Vi har heller ikke noe espressomaskin siden vi ønsker å legge all tid i baksten. Her er det ekte håndverk”, – forteller Nils oss. 

“Vi ønsker å legge all tid i baksten og her er det ekte håndverk”.

IMG_8722

Annet innhold du kanskje vil like