Oslo i sentrum logo

Her produseres håndplukkede perler og edelstener til de flotteste smykker

Midt i hjertet av Oslo finner du Gullsmed David-Andersen. Gullsmeden ble etablert i 1876 og eies fortsatt den dag i dag av femte generasjonen av familien. David-Andersen er opptatt av tradisjoner og kjærlighet hvor de har en stor lidenskap til faget. I deres flagship store kan du finne verkstedet hvor de flotteste smykkene lages av gullsmedene. 

Hallvar er diamantekspert og har en utdanning i gemmologi. Han håndplukker alle deres steiner og perler som de bruker i deres egne produkter.

“Vi reiser rundt på forskjellige messer og vi har forskjellige leverandører i ulike land som vi besøker i jevne mellomrom. Her får vi tilbudt forskjellige steiner som de viser oss og som kan passe vårt sortiment”. 

Hvordan vet du at du har plukket ut de riktige?

“Som oftest er det sånn at når man har en utdanning innen dette så føler man at steinene “snakker” til deg. “Er den her riktig, eller ikke?”. 

“Man føler at steinene "snakker" til deg".

“Etter at jeg har plukket ut steinene, begynner prosessen ved å designe på huset. Jeg designer sammen med gullsmedene og lager forskjellige utkast på hva som skal bli gjort med steinene”.

Hvordan produseres produktene?

“Vi produserer veldig mye håndlagde smykker og de flotteste smykkene lages fortsatt her i andre etasjen. Hvis man kjøper en av våre håndlagde ringer så er det faktisk en av ringene som er hamret ut og banket ut her på huset. Dette er ikke en ring som er kjøpt andre verdensdeler. Det er faktisk en av gullsmedene som har jobbet her i mange år, som har produsert dette”. 

“Vi produserer veldig mye håndlagde smykker og de flotteste smykkene lages fortsatt her i andre etasjen”.


Hallvar har vært i bransjen i 10 år og han trives godt hos Gullsmed David-Andersen.

“Jeg trives godt her fordi eierne setter pris på sine ansatte. Dette er et ærverdig firma”. 

bilde 3

Annet innhold du kanskje vil like