Oslo i sentrum logo

6 steder i Oslo sentrum som gir deg julestemning

Selv under denne perioden ønsker vi å skape litt julestemning siden julen er rett rundt hjørnet. Vi har samlet seks (av flere tusen) steder i Oslo sentrum som vil gi deg den komplette julestemningen! Alle våre virksomheter følger tiltakene strengt og oppfordrer besøkende også til å følge dem. For mer informasjon, se linken vår til de oppdaterte tiltakene helt øverst.

W.B. Samson

1. W.B. Samson på Karl Johan

W.B. Samson er Oslos eldste kafé som for første gang ble åpnet i 1894 på Egertorget. Den nostalgiske kaféen startet med å selge ferske wienerbrød og etter årene, vokste bedriften og åpnet flere filialer rundt omkring i Oslo. Julepynten utenfor døren på W.B Samson Karl Johan gir deg den koselige julefølelsen med julelys og god atmosfære. Du blir også tatt godt imot når du kommer inn i kaféen med smilende medarbeidere som ønsker deg en varm velkommen. Kafeén har sitteplasser hvor man kan sitte og kose seg med de deiligste bakevarene og noe varmt å drikke.

2. Dropsen

Forestill deg en butikk du går til som selger alle type varianter av sjokolade, og samtidig gir deg den ultimate julestemningen. Vi har funnet butikken! Dropsen på Østbanehallen har et stort utvalg av sjokoladeprodukter perfekt for juletiden. De er spesialister på sortimentet sitt og kan tilby over hele 1500 forskjellige sorter! Da vi gikk forbi butikken, la vi merke til juleproduktene de hadde, perfekt for julekos og som gaver.

Dropsen Østbanehallen
Floriss Paleet

3. Floriss Paleet

Er du ute etter inspirasjon for dekorering av juletreet ditt så har virkelig Floriss på Paleet nydelige juletrær med den fineste julepynten. Denne butikken ga oss virkelig julestemningen med all den pynten. De har til og med et juletre med både julepynt i rosa og rødt, og det ser utrolig bra ut! Jentene fra Floriss tar deg godt imot og du finner butikken i 1 etasje på Paleet.

4. Glasmagasinet Stortorvet

Visste du at Glasmagasinet på Stortorvet er et av Norges eldste varemagasin? Hele bygget ble nyoppusset og åpnet igjen dørene den 14. september 2017, men det er fortsatt historiske elementer igjen i bygget. Kjøpesenteret har en kombinasjon av de siste trender, men også tradisjoner og hele bygget utenfor får Stortorvet til å skinne. Med vakker julebelysning utenfor bygget får man lyst til å gå inn i kjøpesenteret med en julefølelse. Og det er akkurat det du får når man ser de vakre dekorasjonene fortsette fra inngangen inn til alle etasjene. Ta en spesiell titt på dekorasjonen ved rulletrappene. Du vil bli overrasket!

Glasmagasinet Stortorvet
Winther Restaurant

5. Winther Restaurant 

I krysset mellom Holmens gate og Grundingen på Aker Brygge, finner du et helt nytt konsept med en blanding av restaurant og pizzeria, ysteri og matbutikk – Aker Brygges første nisjebutikk. Området utenfor er pyntet med julelys og det er derfor vi fikk den julestemning da vi så stedet. Inne i lokalene er det flere vakre lysekroner som henger ned fra taket. Her kan man ta seg en matbit etter en dag med juleshopping og mens du venter på maten, kan man gå rundt i matbutikken deres med flere utvalg av oster, grønnsaker, nordiske lokalvarer av topp kvalitet.

6. Karl Johans gate 

Karl Johans gate er Norges største handlegate. Hele gaten er pyntet med nydelige julelys og dekorasjoner, til og med bygningene langs gaten. Gå langs gaten mens du tar deg en kopp kaffe eller kakao, opplev den rolige atmosfæren og få deg en trygg og opplevelsesrik julehandel. Her vil du garantert få god julestemning!

Karl Johans gate

Annet innhold du kanskje vil like