Oslo i sentrum logo

Intervju med Cia, butikkleder på Upstairs

Picture of Oslo i sentrum

Oslo i sentrum

av prosjektleder for Oslo i sentrum

"De vil bare bli sett og hørt".

Cia (54 år) er butikkleder for butikken Upstairs på Arkaden. Hun fikk sin første jobb som juletreselger bare 12 år gammel, og ble kjent for mersalg. Etterhvert så hun interessen i yrket og har nå over 20 års erfaring som butikkleder stort sett innen tekstil, sko og interiør, og jobber idag som leder for butikken Upstairs.

Hei Cia, kan du fortelle meg hva Upstairs egentlig er?

Med en livlig og imøtekommende stemme forteller hun:

– Upstairs er en norsk kjede som startet i Kristiansand i 1996. De var opprinnelig danske, men ble kjøpt opp av en familie i Kristiansand. I dag har Upstairs åtte butikker rundt omkring i landet, og Upstairs på Arkaden er den eneste her på Østlandet/Oslo.

Videre forteller Cia at butikken er en selvbetjeningsbutikk, men at de ansatte alltid er tilstede og ønsker å yte en god service til hver enkel en. Butikken selger produkter rimelig til både fritid, hjem og interiør, og er mest kjent for kortene de selv lager og trykker. De er også kjente for sine stearinlys og servietter. 

Det som var veldig interessant da vi tok en prat med Cia var da hun fortalte om hvordan de håndterer tyveri i butikken. Cia forteller:

– Jeg har lyst til å gjøre en forskjell for de som sliter litt og etter en lang erfaring som sjef, så vet jeg at anmeldelsene som oftest blir henlagt. Jeg står ofte alene i butikk og da har jeg rett og slett ikke tid til å følge med på en potensiell stjeler i flere timer. 

Men hva gjør dere da for å forhindre stjeling?

– Disse personene vil jo bare bli sett og hørt og de som kommer fra gatemiljøet er som oftest de som tar, men vi har vært veldig primitiv med at vi ser dem og prøver å ha en hyggelig samtale med de. Ofte ønsker vi å hjelpe dem med et lys eller to for å gjøre hverdagen litt enklere for dem.

«Vi ønsker å hjelpe dem for å gjøre hverdagen litt enklere for dem.»

Videre forteller Cia at disse personene faktisk har kommet tilbake til henne med gaver, noe som gjør henne veldig glad og takknemlig fordi hun ønsker å gjøre en stor forskjell. En annen spesiell ting hos Upstairs er at Cia eier en hund som ofte er på jobb. Denne hunden heter Mio og har blitt Arkadens maskot. 

– For dere som har vært på Upstairs før, så har dere sikkert hilst på Mio, og jeg er så glad for at senteret lar meg få lov til å ta med hunden. Det er faktisk mange kunder som kommer inn i butikken bare for å hilse på Mio!

Upstairs er virkelig en skjult perle, både med håndtering av utfordringer som forekommer, de unike produktene de selger og rett å slett den kjærlige velkomsten man får fra de ansatte, og også hunden, Mio. 

Vi stilte Cia et siste spørsmål:“Hvor er din skjulte perle i Oslo sentrum?”.

– Det første jeg vil si er at alle konkurrenter er gode konkurrenter. Selvfølgelig handler jeg andre steder enn bare Upstairs og min skjulte perle er Granit. De er som oss, men et hakk dyrere og de har mye bra. 

«Min skjulte perle er Granit. De er som oss, men et hakk dyrere og de har mye bra».

mio - hunden til cia

Annet innhold du kanskje vil like