Oslo i sentrum logo

Intervju med Robin Brar, daglig leder for Jaipur Indian Restaurant

Picture of Oslo i sentrum

Oslo i sentrum

En liten storytelling om restauranten

En familiedrevet restaurant
midt i hjertet av Oslo

I en av Oslos travleste gater, Karl Johans gate, finner vi Jaipur Indian Restaurant. Restauranten som ligger midt i hjertet av Oslo, har blitt drevet av samme hardtarbeidende familie siden dens oppstart i 2007. Jaipur Indian Restaurant drives i dag av Robin Brar, som har tatt over restauranten etter sine foreldre. Vi har tatt en prat med han og fått et innblikk i restaurantens reise. 

Starten på suksessen
Jaipur Indian Restaurant ble startet opp av Surjinder og Sarabjit Brar. Sarabjit var utdannet sykepleier og utdannet seg videre innenfor ledelse ved Universitetet i Oslo. Surjinder var utdannet sivilingeniør fra India, og tok en master i økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen BI.  De kom til Norge med et ønske og håp om å åpne noe eget og skape noe for seg selv. I 1991 åpnet de derfor sin første kafè i Markveien. Siden 1997 har de vært i restaurantbransjen og i 2007 startet de opp Jaipur Indian Restaurant. Gjennom årene har det vært mye hardt arbeid for å realisere drømmen sin om å skape noe eget.

– De tre første årene jobbet faren min hver dag, for å få ting til å gå rundt, forteller Robin.

Det er denne arbeidsmoralen og viljestyrken de ønsket å videreføre til sine egne barn. Robin ønsker å bygge restauranten videre på disse verdiene for å kunne servere autentisk indisk mat av kvalitet og bygge på foreldrene sin suksess. 

En travel hverdag
Robin forteller om hvordan faren hans, Surjinder, er selvopplært kokk. Da foreldrene hans tok avgjørelsen om å åpne en restaurant, lærte faren seg hvordan man skulle lage indisk mat selv. Han lagde sine egne oppskrifter, basert på autentiske smaker fra det indiske kjøkkenet. Foreldrenes mål og drømmer førte til at Robin og søsteren hans tilbrakte mange timer på restauranten, etter skoletid, i ferier og i helgene.  Mye av barndommen deres ble brukt på å hjelpe foreldrene sine

– Jo eldre vi ble, desto mer ville foreldrene våres at vi skulle fokusere på oss selv og å ta en god utdanning. forteller Robin.

Restauranten førte til en hektisk hverdag for hele familien, Robin og søsteren bidro ved å jobbe på restauranten ved siden av studiene. De begge studerte rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo, men valgte to forskjellige karrierer. Søsteren jobber som advokat, mens Robin tok over familiebedriften.

 – Jeg har siden jeg var liten hatt lyst til å følge i mine foreldres fotspor, sier Robin.

Robin forteller også at det beste med å jobbe i restaurant er å møte alle kundene og se at de er fornøyde etter besøket sitt. 

«Jeg har siden jeg var liten hatt lyst til å følge mine foreldres fotspor».

Lunsjbuffet til en rimelig pris
Familien lette stadig etter nye måter for å kunne tilby sine kunder det beste av indisk mat på det norske markedet. For å gi flere muligheten til å benytte seg av restauranten i lunsjtiden, innførte de en lunsjbuffet. Med lunsjbuffeten hadde de muligheten til å tilby et bredt utvalg av autentisk indisk kvalitetsmat, til de som ønsket en raskere lunsj og til de som ville prøve flere retter på menyen. Lunsjbuffeten ble innført etter at Brar fikk ideen på en reise, der han så at en buffet hadde mange fordeler.

– Jeg var på reise og la merke til at flere restauranter i utlandet hadde lunsjbuffet, noe som var en stor suksess der. På den tiden hadde ikke restauranter i Norge et liknende tilbud, vi kom derfor frem til ideen om innføre dette på Jaipur.”, sier Robin Brar.

Lunsjbuffeten kostet 99 kr, og man kunne velge mellom 7-8 forskjellige retter, alt fra hovedretter til dessert. De ønsket å tilby kvalitetsmat til en god pris, som et alternativ for lunsj. Det tok tid, men til slutt ble lunsjbuffeten en suksess. Dette er et tilbud de fremdeles har i dag, til 120 kr fra kl. 11:30 til 15 og 12 til 15 på søndager. 

En forlenget familiebedrift
Jaipur Indian restaurant er en familiebedrift.

-Vi har hatt flere familiemedlemmer som har startet arbeidslivet hos oss. Enkelte synes at det er lett, mens andre synes det er utfordrende. Vi er som en forlenget familiebedrift der vi ønsker å hjelpe familien vår. 

Mange av familiemedlemmene har startet på Jaipur som sin første jobb hvor de har lært seg hvordan arbeidslivet fungerer og enkelte jobber fremdeles her. Restauranten gjenspeiler Brar-familien sitt harde arbeid opp gjennom årene. Vi spør Robin om han føler seg klar til å drive restauranten på egenhånd. 

– Ja, jeg føler at jeg er klar for det. Målet er å opprettholde verdiene foreldrene mine har skapt og ta Jaipur med til nye høyder. Det positive med pandemien er at jeg har fått tid til å tenke over nye måter jeg kan utvikle restauranten på og bygge videre på det foreldrene mine startet. Jeg vil sette mitt eget preg på restauranten og modernisere, samtidig som jeg holder på mine foreldre sine kjerneverdier. 

Under pandemien har Jaipur Indian Restaurant pusset opp sine lokaler for å modernisere restauranten og er ivrige etter å åpne dørene for å ta imot gjester igjen.

 -Pandemien har vist meg hvor mye jeg trives i restaurantbransjen og jeg har lengtet etter å kunne åpne opp igjen! 

 

Annet innhold du kanskje vil like