Oslo i sentrum logo

Nyheter

Oslo i sentrum

Oslo i sentrum

Pressemelding fra Oslo Byfestival

Oslo Byfestival 2021 er i gang!

Det er duket for festivalstemning i Oslo sentrum fra onsdag 22.09 til søndag 26.09. 

Vi er mange som har savnet folkeliv i byrommet i Oslo det siste året. Handel, servering, service og kulturnæringen i Oslo har derfor gått sammen for å få til en byfestival som får folk tilbake til gatene, til butikkene og (ikke minst) til fredagspilsen med kollegaer, forteller Eirik Riibe.

Feirer Oslo fem dager til ende

Med Oslo Byfestival som starter i dag feirer vi Oslo med tusenvis av tilbud innen shopping og servering i mer enn tusen Oslo-virksomheter.  I tillegg vil det foregå ulike aktiviteter som stand-up, show og konserter over hele Oslo sentrum. 

-Hvis du trekker linja fra Oslo S oppover Karl Johan, Kvadraturen, Torggata, Spikersuppa til Aker Brygge, så er det ganske dekkende for området der det vil foregå aktiviteter, forteller Eirik Riibe.

«Tusenvis av tilbud innen shopping- og servering.»

Høydepunkter hver dag

FMX-showet med André Villa på Youngstorget torsdag 23. september. 

Jeg gleder meg helt vilt! Jeg har tatt med meg verdenseliten i Freestyle Motocross (FMX) til Oslo, og vi skal kjøre opp ned på motorsykkel 12 meter over bakken over fontenen på Youngstorget, forteller André Villa. 

Showet med Villa på Youngstorget er gratis og kjøres i gang kl. 18.00 torsdag.

I tillegg til FMX-show kan du blant annet få med deg disse tre høydepunktene under Oslo Byfestival: 

- Humor i Josefines Park

I regi av Reis Deg Komikerklubb med forestillinger onsdag, torsdag og fredag kl. 17:30 og 20:00 med blant annet Jonis Josef, Henrik Fladseth og Sofie Frøysaa. Pris per show er kun en påmeldingsavgift på 50 kr og vil foregå i et oppvarmet telt som settes opp i Josefines Park. I teltet tilbys også servering fra FYR som kan nytes til showene.

- Gaming på Youngstorget

I samarbeid med Eldorado E-sport og Red Bull blir det gaming på Youngstorget fra 15:00-19:00 på fredag og 12:00-19:00 på lørdag. Her blir det satt opp profesjonelt gamingutstyr, og besøkende blir invitert til å komme inn å spille sine favorittspill som Fortnite, Minecraft, Fall Guys, Trackmania, Counter Strike, LoL og FIFA mot andre gamere – inkludert flere av spillerne fra Norges beste CS-lag i 777esport.

- Kinosøndag for hele familien

I samarbeid med Nordisk Film Kino blir det kinosøndag på Saga Kino. På Saga Kino blir det visning av Paw Patrol: Filmen, Den magiske portalen, Boss Baby: Familiebedriften, Clue: Maltesergåten og Space Jam: en ny legende fra kl. 13:00. De spesielt interesserte har også mulighet til å møte noen av figurene fra Paw Patrol i Spikersuppa fra kl. 12:00, før heltene blir å se på kinolerretet. 

Vi håper at folk vil se på det mangfoldige aktivitetsprogrammet vi har laget i forbindelse med Oslo Byfestival som en oppfordring til å komme seg ut og oppleve Oslo sentrum, enten det er med kollegaer, venner, familie eller kjæresten, avslutter Eirik Riibe.
Øvrig program og tilbud finner du på oslobyfestival.no
Oslo i Sentrum er et av flere partnere for Oslo Byfestival hvor initiativtakeren er Strøksforeningen Karl Johan, som igjen eier dette prosjektet Oslo i Sentrum. 

André Villa – en av verdens mest kjente FMX-utøvere (Foto: privat)

Design uten navn (2)

Eirik Riibe – daglig leder for Strøksforeningen Karl Johan (Foto: Leif Inge Leaban)

Annet innhold du kanskje vil like