Oslo i sentrum logo

Synet av nyrenessanse finner du i hjertet av Oslo

På Øvre Slottsgate finner vi en bygning som har blitt bevart siden 1875. Bygningen har tidligere vært en hanskebutikk og en kjent pub, men i dag har klesbutikken Volt Ateliēr tatt over, og interiøret er fortsatt det samme som det var for 100 år siden. 

“Bygget i seg selv er fra andre halvdel av 1875 og arkitekten er Carl Friedrich Gerhardt. Det ble kjøpt av Hallén-brødrene i 1892 hvor de åpnet butikken i 1896. Her drev de hanskeforretning og solgte ulike typer hansker. I 1989 tok puben, 3 brødre, over”. – forteller butikksjef Sander Vestli. 

En dag ryddet Sander litt bak i skuffene og da fant han en prisetikett fra hanskebutikken til Hallén-brødrene.

“Det som er meget interessant er at det er en skinnhanske som var priset til 5 kr. Vi selger også skinnhansker, men disse ligger på 800 – 900 kr. Det er nyere tider, men gøy å tenke at for 100 år siden solgte de skinnhansker, og nå så gjør vi det samme også”. – sier Sander. 

“Gøy å tenke at for 100 år siden solgte de skinnhansker, og nå så gjør vi det samme også”.

Når man ser seg litt rundt i butikken til Volt Ateliēr, ser man at det prydes av malerier på veggene og taket samt lysekroner rundt omkring.

“Veggene er håndmalte og da de åpnet hanskebutikken fikk de O.C. Thorkelsen til å håndmale veggene her. På maleriene står det at det er datert helt tilbake til 1896. Vi har også prydet taket med godt over 20 lysekroner rundt omkring i butikken”. 

Bygget er nyrenessanse og er nå godt over 100 år gammelt. Volt overtok bygget etter 3 brødre i 2017, og håper at de kan drive butikken mange år fremover.

“Dette stedet er fredet, det samme med interiøret og fasaden, men det er vi veldig takknemlig for. Bygget står jo i stilen med klærne vi har her i Volt så det å ha mulighet til å drive butikken her, det er vi veldig fornøyde med”. 

“Det å ha mulighet til å drive butikken her, det er vi veldig fornøyde med”.

Sander

Annet innhold du kanskje vil like