Oslo i sentrum logo

Syv unike serveringskonsepter

Hørt om pasta rørt i et kjempestort ostehjul? Bestilling av mat via mobilen? En restaurant som tidligere holdt igjen straffedømte eller matsvinn som blir forvandlet til gourmetmat? Vi har samlet noen av utallige mange unike serveringskonsepter i Oslo sentrum her!

Foto: Pincho Nation

1. Pincho Nation

Pincho Nation, også kalt for “The App Restaurant” er en svensk restaurantkjede og baserer seg på småretter fra alle verdens kjøkken. Restauranten åpnet sin første i 2012 i Gøteborg og ble den første restauranten i hele verden hvor alle bestillinger ble gjort via en app. Etterhvert utvidet de seg og i 2018 kom konseptet endelig til Norge. Her finner du lekre desserter og fargerike drinker med en følelse av å være i et sirkus pga. interiøret.

2. Viva La Pasta

Hørt om pasta som blir rørt i et stort ostehjul før? Viva La Pasta serverer helt fersk tagliatelle de lager på stedet og surrer pastaen inn i deres store ostehjul rett foran deg. Dette er et nyetablert konsept med inspirasjon fra det italienske kjøkkenet. Med ulike toppinger som trøffelkrem, spicy salami piccante, sautert sopp eller en miks av pesto, soltørkede tomater og mozzarella, så føles det som å være i Italia igjen. 

Du finner Viva La Pasta på Oslo Streetfood.

3. Restaurant Rest

Denne restauranten tar mat til et nytt nivå. Restaurant Rest bruker nemlig mat som egentlig skal kastes og forvandler det til gourmetmat. Matsvinn er en av våre store miljøutfordringer og det at restauranten bidrar med å lage det som egentlig skal kastes til noe helt fantastisk, det er virkelig unikt. Sørg for å book bord god tid i forveien siden restauranten fyller seg fort opp!

4. Omakase

Omakase tilbyr en eksklusiv japansk sushi-opplevelse med Chef Vladimir Pak, vinner av World Sushi Cup 2017. Restauranten består av bare 10 sitteplasser hvor man sitter og ser på sushikokken lage mat foran deg. Omakase betyr “trust the chef” og sammen med teamet sitt, vil Chef Pak gi deg en eksklusiv matopplevelse.

5. Brasilia

I desember 2020 åpnet Brasilia på Rådhusplassen, en matopplevelse utenom det vanlige. De serverer 14 forskjellige typer kjøtt fra deres populære “gauchos” – grillspyd fylt med kjøtt, og griller maten på den gamle, brasilianske måten. Restauranten er inspirert av Brasil og inne i lokalet vil du også finne en statue av Jesus. I tillegg vil du se ekte horn på veggene sendt rett fra Texas! Ja, helt ekte! 

Brasilia måtte stenge sine dører rett etter åpning, men siden gjenåpningen har det blitt fullbooket hele tiden og ønsker du en brasiliansk matopplevelse så lønner det seg å være tidlig ute med å booke! Du blir i tillegg møtt av hyggelige ansatte og servitører. Hjertelig velkommen!

6. Gamle Raadhus Restaurant

Gamle Raadhus Restaurant ble åpnet i 1856, men bygningen ble bygget i 1641 og i løpet av de 200 årene før restaurantåpningen, har bygningen hatt en lang historie. Det har vært et rådhus og et samlingssted for borgerskapet. Det har vært et vinhus, hatt festiviteter, lagting, rådstue og i tillegg til dette har bygningen også blitt brukt for forbrytere som har måttet sone sine straffer. Det var gårdeier Matheus Helseth som åpnet restauranten i 1856 og har siden da holdt åpent og laget mat etter sesongene. Lutefisk mot vinteren, kylling og kalv mot våren, grillmat i deres bakgård på sommeren og rotgrønnsaker og lam på høsten. 

Her får du en unik matopplevelse i historiske omgivelser!

7. Yo! Sushi

På Østbanehallen ligger den japansk-inspirerte sushibaren Yo! Sushi. Her får du sushi servert på et bånd som kjøres rundt spiseplassene hvor du som gjest kan velge det du ønsker. Denne serveringsmetoden kalles for “kaitenzushi” og er veldig kjent i Japan. I tillegg til sushi, serverer restauranten også varmmat som man enkelt kan ta med rett hjem. I dag finnes det nesten 100 restauranter spredt rundt i verden og vi er så heldig å ha en midt i Oslo sentrum – på Østbanehallen!

Annet innhold du kanskje vil like