Slik lager du en surdeigsstarter
Nils fra Bakeriet Kveitemjøl viser deg hvordan du lager en surdeigsstarter. Dette er en prosess som tar over flere dager, men man trenger ikke så mye utstyr. Se videoen for veiledning.
Du trenger:
- Kjøkkenvekt
- Kjøkkenbolle
- Sleiv
- Rugmel
- Lunkent vann
Dag 1
Bland 150 gram sammalt rugmel med 150 gram lunkent vann i en kjøkkenbolle. Bland dette sammen. Legg et kjøkkenhåndkle over, og la det stå på benken i 24 timer.
Dag 2
Ta frem bollen med blandingen fra dag 1 og ta bort 1/2 av melblandingen. Tilsett 150 gram sammalt rugmel og 150 gram lunkent vann. Så blander du det sammen. Trekk kjøkkenhåndkle over og la det stå på benken i 24 timer.
Denne prosessen tar du og gjentar fra 7 til 14 dager og da vil blandingen begynne å vokse og boble. Når den har vokst til dobbel størrelse er den klar til å brukes.


Annet innhold du kanskje vil like


Bertoni Oslo City søker deltid!
Bertoni – deltid Bertoni søker deltidsselger til veletablert butikk på


Slik tar du vare på bunaden din
Hvordan skal du ta vare bunaden din? Heimen Husfliden viser deg tips til hva du kan gjøre.


Nyheter i Oslo sentrum denne våren
Det renoveres hos ulike bedrifter og flere nye virksomheter åpnes hos kjøpesentrene i sentrum. Her får du en liste på hva som skjer og har skjedd denne våren!