Oslo i sentrum logo

Et POPPOPP univers av gründere på Paleet

Paleet har gitt 11 gründere muligheten til å vise frem sine nytenkende konsepter under samme tak og kaller det for POPPOPP universet. Her finner du alt fra håndlagde smykker, sjokolade, interiør, kunstige blomster og mye mer. Alle gründerne har et felles fokus og det er miljø og bærekraft. Vi har tatt en prat med fem av disse.

I Sustain ble opprettet av Elisabeth som lenge har elsket klær, mote og secondhand shopping. Hun har tidligere vært stylist og jobbet som personal shopper og ønsket å gjøre noe for miljøet. 

“Jeg ville ikke være den som snakker, men som gjorde noe og det var slik jeg startet I Sustain”. forteller Elisabeth. 

I Sustain går ut på at man kan selge sine klær hos dem og få deretter 40% av salgsprisen etter at varen er solgt. Konseptet tar imot moderne og unike klesplagg og man ser mye plagg av silke, ull, skinn med det “lille” ekstra. I Sustain tar også imot godbiter fra storkjedene. 

“Jeg ønsker å tilby en mer uvanlig shopping med det lille ekstra til alle moteelskere, og bidra til at man skal kjøpe klær som ikke er nyproduserende og som er med på å hjelpe miljøet på en bra måte”. sier Elisabeth.

Mette og Marthine er duoen som står bak konseptet “Mollipop”. Mollipop lager ting i keramikk og betong, setter det sammen og gir et spennende uttrykk. 

“Det hele startet med et designprosjekt vi hadde på OsloMet da vi studerte sammen. Vi skulle lage et produkt og kom frem til Tacto, et slags stabletårn inspirert av Brio sin. Det var slik jeg og Marthine kom frem til uttrykket vårt og utforsket mer på dette”. forteller Mette. 

Mollipop ble da opprettet med fokus på keramikk og betong, og hos dem finner du unike produkter til hver og en.

I 2016 startet Elida Berentsen sitt eget selskap sammen med sin far. Evigr er et konsept som oppfordrer folk til å handle mindre blomster, og heller kjøpe bedre kvalitet. 

“Vi tilbyr kunstige blomster som ser så ekte ut at de faktisk kan erstatte levende blomster. Istedenfor at man kjøper ekte blomster og bytter ut flere ganger, kan man heller kjøpe noe som varer lenge hos oss”. forteller Elida oss. 

Elida har troen på at kunstflora er bra for fremtiden og det er dette de ønsker å tilby til sine kunder.

Ingrid Martens eier “Ingrid Martens Mi Jewelry” og selger håndlagde smykker. Allerede som tiåring lagde hun smykker, men det var ikke før hun ble voksen nok at hun følte tiden var inne for å starte sin karriere som fulltids-designer og produsent av smykker.

“Jeg er glad i smykker og håndarbeid generelt sett. Det er så mye som er masseprodusert og mitt ønske var og er å lage spesielle unike smykke til kunder. Alt er norskprodusert og det er norsk design”. sier Ingrid. 

Ingrid Martens bruker sølv og edelstener og det eneste hun kjøper fra utlandet er stener. Alt av hennes smykker skaper hun fra sitt verksted i Asker.

Bella Lu er utdannet sykepleier, men har alltid hatt et driv i seg til å ha noe eget. Hennes hjertesak er å hjelpe havet og få bort plastikken rundt det. Under en strandopprydding i Hawaii i forbindelse med et yoga-kurs, fikk hun en idé om å lage yogamatter av resirkulerte materialer. Det var ikke før søknaden til POPPOPP universet, konseptet ble til og i løpet av en måneds tid ble konseptet satt sammen. 

“Jeg har satt sammen ulike produkter og prøvd å holde det lokalet samtidig som jeg støtter kvinnelige gründere og miljøet. Yogamattene vi har her er laget av 100% naturgummi og resirkulerte PET-flasker. Vi har også andre samarbeid som håndlagde smykker fra Oslo, krystallys og krystaller, håndlagde yogastropper og mye mer.” forteller Bella oss

Disse fem gründerne og flere andre vil være på Paleet ut året. Les mer om de andre her.

Annet innhold du kanskje vil like