Oslo i sentrum logo

Oslo sentrums 5 beste bilde-spots

Nytt år, nye bilder? Vi har funnet de fem beste bildespottene i Oslo sentrum med både flotte, unike bygninger i bakgrunnen, og skjulte sidegater som man kanskje ikke legger så mye merke til. Så ta frem kamera og lek kanskje modell for en dag!

1. Kirkeristen

Kirkeristen er en lang basarbygning som ligger ut mot Dronningens gate og Karl Johans gate. Her får du en følelse av at du er i utlandet, kanskje Istanbul? I tillegg finnes det både kaféer, restauranter og vintage-butikker der. 

2. Vannkunsten

Vannkunsten er et av Bjørvikas mest særegne boligprosjekter. Med den unike arkitekturen kan du få noen kule bilder og bygninger i bakgrunnen. Her finner du i tillegg flere kunstgallerier. 

3. Universitetsplassen

Universitetsplassen er en plass mellom Universitetet i Oslo og Karl Johans gate. Her finner du Norges eldste universitetsbygninger, og den midterste bygningen har høye, vakre søyler det er verdt å få et bilde med. 


 

4. Strøget

Strøget er en skjult gågate mellom Storgata og Torggata. Her kan du finne både frisører, restauranter og kule utesteder som har vært der i flere år. Knips noen bilder her! 

5. Bankplassen

Bankplassen er en plass i kvadraturen som avgrenses av Kongens gate, Myntgata og Kirkegata. Her finner du også Oslos eldste restaurant, Engebret Café. Med store bygninger i bakgrunnen og en åpen plass, får du uten tvil noen flotte bilder her!

Annet innhold du kanskje vil like